Presentation av Thomas Stolt

16/04/2017

Presentation av valberedningens förslag, val på FMCKs Riksstämma av ledamot Thomas:
MC-ordonnans – FMCK-instruktör – MC-instruktör – FMCK-kurschef  brinner för ungdomsutbildningar m.m.

Jag heter Thomas Stolt och tillhör FMCK Strängnäs sedan mer än säkert 15 år. Mer om mig senare men först det viktigaste. Om jag blir invald i Riksstyrelsen kommer jag att jobba för följande saker:
Thomas Stolt

  • Att våra Mc-instruktörer får bedriva mopedutbildning enligt trafikverkets senaste föreskrifter.
  • Öka intresset bland våra instruktörer att jobba på alla typer av ungdomskurser inom FMCK.
  • Genomföra försök i år med att ha med bandvagn och lastbil i vår UK 2 utbildning.
  • Öka samarbetet med Bilkåren på ungdomssidan både regionalt och centralt.
  • Arbeta fram ett förslag på UK 4 kurs som skall vara en ordonnans utbildning på 125 cc, efter UK3.
  • Jobba med att genomföra trafikkurser för våra trafikplutoner i landet.
  • Bilda en ungdomskommitté som hjälper mig i arbetet med ungdomsfrågorna.

Vem är jag då, förutom att jag tillhör Strängnäskåren? Min militära karriär startade jag på Ing 1 i Södertälje som ingenjörssoldat och därefter FN-tjänst. Några år efter det började jag att köra lite Enduro och fick se en annons i dagstidningen att de sökte mc-ordonnanser till FMCK och Hemvärnet. För mig kändes det då som att 1 + 1 blev 3. Dvs körning med mc och militär verksamhet blev för mig en 3:a. Det här var ganska så länge sedan, då jag började på Javans tid. Men det gick raskt vidare på vår utbildningsstege, först till FMCK-instruktör och senare till MC-instruktör.

Varje år har jag därefter jobbat både som instruktör och kurschef på en eller flera kurser, och varje år även på alla våra ungdomsutbildningar. Under hela tiden har jag haft ett hemvärnsavtal och varit placerad på olika befattningar inom hemvärnet i Sörmland som MC-ordonnans på bevakningskompani, Transportgruppchef, MC-ordonnans gruppchef och MC-ordonnans på insatskompani. Så det har blivit många roliga MC-upplevelser!

Anledningen till det är att jag inte vill släppa kontakten med vår huvuduppgift som MC-ordonnanser. På senare år har jag även försökt att lära mig trafiktjänst genom att jobba på en del trafikplutoner och gått ett antal utbildningar.

Privat så bor jag själv i Eskilstuna och jobbar som projektledare inom industrin i Skinnskatteberg. Jag har två underbara grabbar, Joel som just nu pluggar till polis och min stora grabb Mattias som jobbar som skidlärare lite varstans i världen.

Mina övriga intressen är att fotografera och måla i olja – och naturligtvis att åka MC. Jag köpte ”den enda riktiga cykeln” förra våren och gjorde en resa ner genom de gamla öststatsländerna, passerade Rumänien och Ukraina och en del andra länder. Jag har även varit på rull en hel del i Baltländerna.

Vad säger då andra om mig? Ja, en del har antytt att jag är ordningsam och strukturerad, lite av en byråkrat men i positiv bemärkelse. Jag är inte rädd för att kritisera och säga vad jag tycker och strävar efter så stor öppenhet som möjligt. Min vilja är att FMCK måste bli klart bättre på att informera i alla led om vad vi gör.

Är det något som du undrar över så hör gärna av dig, om vad som helst som har FMCK-anknytning, om mig eller om så bara för att prata motorcykelkörning, det går alldeles utmärkt.

Thomas Stolt
070-608 28 36
mc258@msn.com