FMCK Helsingborg

Frivilliga Motorcykelkåren har gamla anor i Helsingborg. Den första grundkursen ordnades 1940 och avslutades 1942. Det var den första kursen utan för Stockholm. Idag har kåren 16 ordonnanser och vi har en grön motorcykel som kanske väntar just på dig?

 

FMCK Helsingborg en av många kårer som ingår i Frivilliga Motorcykelkårernas Riksförbund, vilket är en Frivilligförsvarsorganisation med uppdrag att utbilda mc-, terränghjulings- och snöskoterförare för samhällets behov. Naturligtvis är det motorcykelintresset och chansen att utvecklas som förare som gör att man söker sig till oss. Även möjligheten att ta sig an nya utmaningar och att göra en samhällsinsats är viktigt för oss.

Den största delen av våra medlemmar tjänstgör eller har tjänstgjort som mc-ordonnanser inom Försvarsmakten och då Hemvärnet. Kåren har regelbundna träffar och utbildningsdagar, dessutom så har vi då och då spontanträffar då vi bara umgås och kör motorcykel.

FMCK Helsingborg är inte bara en del av en Frivilligförsvarsorganisation utan vi är även en förening där vårt gemensamma intresse är just motorcyklar och motorcykelkörning i många olika former.

Vi har normalt månadsträffar första lördagen i månaden klockan 09-00-14.00 och en tisdag klockan 17.00-21.00.

Vi vill gärna bli fler så kontakta gärna oss om du är intresserad och vill veta mer.

Klicka här eller skicka ett meijl till info[at]fmckhbg.se